Jobcoaching

Blog

Heb jij moeite met het vinden en behouden van een baan? Zit je niet lekker in je vel op je werk en voel je dat je niet op de juiste plaats bent? Dan kun je professionele hulp vragen bij jobcoachs. Deze coaches helpen jou bij het vinden van een baan dat echt bij jou past. Het is nooit te laat om te zoeken naar wat echt jouw passie is. Beter laat dan nooit. Wil je meer weten over wat jobcoaching voor jou kan betekenen? In deze blogpost schrijf ik over wat een jobcoach precies doet.

Zonder werk 

Ben je ontslagen of 'inbetween jobs'? Het kan demotiverend zijn wanneer je zonder werk zit. Vaak het eerste wat je wilt, is weer aan de slag. Vaak kun je dan zonder enig motief beginnen aan een nieuwe baan. Maar wanneer het blijkt dat deze baan ook niet goed past kan het een vicieuze cirkel worden. Investeer daarom tijd in jezelf en tijd om te ontdekken wat nu echt bij jou past. Een jobcoach helpt je bij het vinden van jouw droombaan. Aan de hand van gesprekken en persoonlijkheidstesten word er gekeken naar wie jij nu echt bent en wat jouw kwaliteiten zijn. Zo kom je erachter wat jouw sterke punten zijn en hoe je dit kunt omzetten naar een passende baan.

Niet op de goede plek

Heb je gestudeerd, een baan gevonden, maar kom je nu vast te zitten omdat je niet echt weet of 'dit het wel is'? Meer mensen dan je denkt hebben hier last van. Om dan ineens iets anders te gaan doen is dan ook lastig, je hebt er hard voor gewerkt en wat kun je anders? Het is niet vreemd om deze vraag te hebben, maar doe goed voor jezelf en ga aan de slag met jobcoaching. Jobcoaches zijn gespecialiseerd om mensen met deze vraag te helpen. Door gesprekken te voeren met een onafhankelijk persoon kun je erachter komen of deze baan echt bij jou past. Aan de hand van testen worden jouw kwaliteiten gemeten. Misschien werk je wel in de goede sector, maar zou een andere positie beter passen. Soms kun je erachter komen dat je werk doet dat totaal niet bij jouw persoonlijkheid past. Je kunt dan tijdens jobcoaching erachter komen welke banen beter passen. 

Het is nooit te laat voor omscholing of een verandering van jouw carrière. Het is belangrijker dat jij goed in je vel zit en elke dag iets kan doen wat jouw motiveert. Jobcoaching is voor elke leeftijd mogelijk, zowel voor werklozen als voor werkenden.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.

Delen

7 december 2017

Beste keuze mbo en volwassenenonderwijs

Ik ben Steffie, getrouwd en moeder. Door omstandigheden kon ik mijn MBO opleiding niet afronden. Een hele tijd had ik er spijt van en had ik verschillende baantjes, maar niets wat bij mij paste. Sinds kort heb ik echter mijn diploma alsnog gehad en dit via het MBO in het volwassenenonderwijs. Een betere keuze kon ik niet maken! Dankzij mijn stage, die ik via het mbo volwassenenonderwijs moest doen, heb ik nu ook nog uitzicht op een vaste baan! Omdat ik ieder ander wil motiveren om een droom nooit te laten varen, heb ik mijn blog gestart over mbo en volwassenenonderwijs. Veel leesplezier!