Rijles – een spannende aangelegenheid

Blog

De meeste mensen vinden het niet leuk om naar school te gaan, maar de rijschool vinden zij vaak wel erg leuk. Vaak kan men niet wachten tot hij of zij oud genoeg is om eindelijk in een lesauto te mogen stappen voor de eerste rijles.Rijschool kiezen

Het is belangrijk dat je een rijschool kiest die bij jou past. Je moet een klik met de instructeur hebben, want je zal tenslotte heel wat uren met deze man of vrouw in de lesauto doorbrengen. Daarom is het verstandig om eens bij jouw vrienden en familie na te vragen of zij tips hebben over een goede of wellicht minder goede rijschool. Daarnaast is het altijd verstandig om eerst een proefles bij een rijschool te nemen. Op deze manier kan jij aanvoelen of er een klik is en of dat jij je goed voelt bij de manier van lesgeven. Daarnaast kan de instructeur gelijk een inschatting maken over het aantal lessen dat jij waarschijnlijk nodig zal hebben. Dit is weer fijn als jij een keuze moet maken uit de verschillende lespakketten die rijscholen aanbieden.Rijlessen

Als jij een keuze hebt gemaakt voor een rijschool, dan begint het echte werk: jouw rijlessen gaan beginnen. Veel mensen vinden dit heel erg leuk en de uren vliegen dan ook heel snel voorbij. Zij willen het liefst gelijk hun volgende les gaan volgen. Tijdens de lessen worden alle kneepjes van het autorijden uitgelegd aan jou. De instructeurs zijn het gewend dat dit niet gelijk allemaal in een keer goed gaat. Je hoeft je dus niet te schamen als dit bij jou ook het geval is. De instructeurs hebben veel geduld en leggen het jou graag nog een tweede of derde keer uit. Uiteindelijk zal jij het autorijden en ook de bijzondere verrichtingen goed onder de knie krijgen.Theorie- en praktijkexamen

Voordat jij praktijkexamen mag doen, moet jij eerst jouw theorie gehaald hebben. Bij de meeste rijscholen kan je theorielessen volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om de theorie uit een boek of via internet te leren. Op internet kan je ook proefexamens doen. Dit is wel verstandig, want zo zie je hoe de vragen gesteld worden. Je weet dan wat je kunt verwachten tijdens jouw examen. Als je jouw theorie gehaald hebt en jij hebt het autorijden en de bijzondere verrichtingen onder de knie, dan kan jouw praktijkexamen aangevraagd worden. Meestal duurt het enkele weken voordat je dan af mag rijden. Dit is voor veel mensen een spannend moment. De examinators weten dit en zullen vaak proberen om jou op jouw gemak te stellen.Veel succes!  

Delen

18 september 2019

Beste keuze mbo en volwassenenonderwijs

Ik ben Steffie, getrouwd en moeder. Door omstandigheden kon ik mijn MBO opleiding niet afronden. Een hele tijd had ik er spijt van en had ik verschillende baantjes, maar niets wat bij mij paste. Sinds kort heb ik echter mijn diploma alsnog gehad en dit via het MBO in het volwassenenonderwijs. Een betere keuze kon ik niet maken! Dankzij mijn stage, die ik via het mbo volwassenenonderwijs moest doen, heb ik nu ook nog uitzicht op een vaste baan! Omdat ik ieder ander wil motiveren om een droom nooit te laten varen, heb ik mijn blog gestart over mbo en volwassenenonderwijs. Veel leesplezier!